Sædets anatomi og funktion – Aarhus

Dato: 23. marts 2016 fra kl.18:00-20:00
Sted: VIA Campus, Hedeager 2, 8200 Aarhus N

12248189_10153167312041603_6609765490511692768_o
Arbejde med rytterens center og fornemmelse for hesten via sædet bringer ekvipager i bedre balance og får andre hjælpere til at blive overflødige.

Kom til et spændende og lærerigt foredrag, hvor vi vil nørde med rytterens sæde!

Rytterens sæde er vores direkte forbindelse ned til hesten. Elegant, let og harmonisk ridning stammer fra optimal brug af sædet. Med sædet kan vi begrænse hestens bevægelser, men vi kan også gøre dem bedre, større og blødere. Via bevidst brug af sædet, og med god indføling fra rytterens side, kan vi optimere vores kommunikation og derved få en hest, der kan styres stort set uden brug af tøjler og ben.

Vi vil komme omkring sædets anatomi og hvordan vi bruger sædet aktivt i ridningen. Du vil få styr på hvad og hvor dine sædebenen er. Samtidigt ser vi på de øvrige strukturer og forbindelser omkring bækkenet og sædebenene, med teoretisk viden om menneskets anatomi og praktisk erfaring fra Centreret Ridning.

Vi vil ved hjælp at et life-size skelet og en sadel se på forskellige måder at sidde i sadlen og diskutere hvordan de påvirker henholdsvis hest og rytter – og så vil du få et bud på hvorfor så mange ryttere oplever rygsmerter og hvad, der kan gøres ved det.

Der vil i løbet af aftenen være små øvelser, der skal hjælpe dig til at blive mere bevidst om centrale punkter i din krop, og du vil få nogle mentaltræningsteknikker fra Centreret Ridning med hjem, som du vil kunne tage med op på hesten og som vil kunne hjælpe dig på vej til at have et effektivt sæde.

Foredraget varer lige under to timer, med en lille pause undervejs.

Billetter kan købes ved at trykke her.
OBS! Gebyret bliver først trukket nogle dage før arrangementet, men du får en bekræftigelse på din tilmelding pr. mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *