Referencer

Jeg har nu gennem 2½ år fået undervisning herhjemme af Julie Herold. Jeg startede i sommeren 2013 og havde en 5 års hest som i mit hoved var klar til at begynde at tølte, hvilket han havde meget svært ved skulle det senere vise sig. Så da Julie ankom til min ridebane fortalte jeg hende om min tøltplan og efter 5 min. undervisning fik jeg at vide, at jeg var skæv og stiv i lænden og skulle slappe mere af og “bare” følge hesten’s bevægelser….og inden vi skulle påbegynder på tøltarbejdet lige have nogle øvelser bla. sidebevægelser som skulle være på plads først…det tog så lige lidt længere tid end jeg havde regnet med….smiler. Men nu jeg har gået til yoga i 2½ år som har hjulpet mig meget til bedre smidighed og afslapning og hesten er begyndt at tænke “tølt”. Julies form for, at undervise tager i første omgang nok lidt længere tid, da vi i et godt samarbejde lægger den ene “byggesten” efter den anden og med tiden oplever en ekvipage som er vokset sammen i et tempo som er forsvarligt. Og nu begynder belønningen at komme. Glæder mig til fremover at forsætte med at få undervisning af Julie og se, hvor langt vi kan komme.

– Hanne

 

Jeg havde gennem længere tid ledt ‘højt og lavt’ efter en underviser, som kunne lære mig at ride min hest på en måde som var god for mig og aller bedst for hesten. Jeg havde ret klare idéer om hvad og hvordan jeg IKKE ville lære. For mig er det vigtigt, at respekten for hestens væsen, indlæring og fysik/biomekanik er i højsædet. At alt foregår positivt, roligt og uden straf…

Jeg havde flere gange kigget på Julies hjemmeside og vidste at det var præcis sådan en undervisning jeg ønskede. Kombinationen af BBH-metode og centreret ridning virkede for mig ideel.

Allerede efter de første lektioner mærkede jeg tydelig forandring, både på hesten og mig selv. Julies rolige, tålmodige og sikre måde at forklare og guide på, gjorde at det var let at forstå og arbejde videre med.

Egentlig var det ridningen som var mit primære fokus, men da jeg i en 6 ugers periode ventede på ny sadel, lærte Julie mig meget om dét, som har fået aller størst betydning, nemlig jordarbejde og longering. Det har været så lærerigt og udviklende,at jeg faktisk er glad for min periode som “sadel-løs”! Nu er det en fast del af træningen og har givet en helt ny dimension i hesteverden.

– Jette & Fifla

 

Julie har hjulpet mig med både min ridning og med trailerlæsning af min hest. Julie er utrolig nærværende og rigtig dygtig til at komme med konkrete forklaringer på hvad hun vil have en til at gøre. Der er en stor ro over hende og hun er god til at dele træningen op i små bidder, så både hest og rytter kan følge med. Derudover er hun super god til at tage udgangspunkt i hvor hest og rytter er her og nu og ændrer sit fokus alt efter hvad der er behov for. Julie er meget ’allround’ og har både kunne hjælpe mig med min egen krop og opstilling, min hests adfærd og med hvordan min hest bruger sin krop. Jeg giver derfor Julie mine varmeste anbefalinger.

– Sandra & Zacko

 

Langt om længe  (efter at have fået rideundervisning af mange anerkendte undervisere, der selv rider på højt konkurrence plan) har jeg fundet Julie. Jeg bruger hende som underviser, coach, vejleder og rollemodel i de mange udfordringer, som et godt hesteejer liv indeholder. Hun har åbnet mine øjne op for en anderledes måde at forholde mig til hesten på –  før var den fræk eller ulydig, jeg skulle ta´mere kontakt på tøjlen eller sparke til den, det handlede ikke om min krop eller sindsstemning, den kunne spise dejligt grønt græs hele sommeren, og smeden kom og satte nye sko på hver 7. uge.

Nu foregår det på hestens præmisser:  Jeg skal holde fokus og arbejde med min vejrtrækning  –  når hesten er usikker på, hvad jeg ønsker af den, arbejder vi med analyse af, hvordan jeg på systematisk vis med positive belønninger tydeligt viser hesten, hvad den skal. Jeg går ikke fra undervisningen med en oplevelse af  ”æv, det gik da rigtig dårligt i dag!” –  det er blevet sjovt, jeg lærer noget om både hesten og mig selv og får altid konkrete opgaver at arbejde videre med. Mit forhold til hesten er forandret til mere glæde, taknemmelighed, lyst og inspiration til fortsat at udvikle mig selv som rytter. Mine tanker om heste hold har også ladet sig inspirere af Julie – hvem ved, om hestene fortsat skal gå på græs om sommeren, og om jeg kan få styrket deres hove, så de med tiden ikke skal have dem klemt inde i en jernsko ?

For mig har det været en gave at få rideundervisning af Julie – hun er faglig meget kompetent  både på hests/rytters krop, muskulatur, bevægelse, samspil og sind;  hun inspirerer mig og formår at skabe læring, ny indsigt  og ikke mindst øget respekt og glæde sammen med hesten.

– Lone & Blossi & Magni

 

Julie har de sidste 6 måneder undervist mig og min noget sensitive og udad reagerende ung hoppe. Og var det ikke for Julie tror jeg allerede jeg havde givet op! Julie har en ro og måde at læse hesten på, som er imponerende, og jeg stoler 100 procent på hendes vurdering af hvad vi har brug for. Hun har lært mig nogle grundlæggende øvelser, som giver både mig og min hest et rigtigt godt udgangspunkt for at, med små skridt, at komme videre mod springningen, som er målet. Men Julie har lært mig at ting tager tid, og nogle gange må man lave om på sine planer :-) Hun er tålmodig, og den tålmodighed giver hun videre til den ekvipage hun underviser.

– Camilla

 

Uh det er svært at aflære gamle vaner herunder ‘fikse ideer om min rytteridentitet’. :-)
Jeg har redet siden jeg var 7 år. Opdraget på rideskole. Lidt klassisk dressur og spring.
Der skulle gå 40 år, før jeg fandt ud af hvor fantastisk den islandske hest er, og til det havde jeg brug for undervisning i at ride lidt anderledes. En del anderledes (!) skulle det vise sig…
Man kan selvfølgelig ride islænder (alle heste) på flere måder. Dét, Julie introducerede mig for, var nyt for mig: ’slip’ tøjlerne (rædsel!), lad hesten finde ro og balance, træk vejret, slap af. “Ridning er ikke altid smukt”, sagde Julie, mens jeg sad på min stærkt fremadgående hest og kæmpede med både overblik og mit selvbillede:
Lange tøjler, en usamlet hest og en følelse af at sidde slapt som en nybegynder var ikke just, hvad jeg havde drømt om. Jeg havde jo købt sådan en smart, velrejst vallak med dejligt knald på, og nu lignede vi lort….
På et tidspunkt gav det mening: hesten slappede af, jeg slappede af. Bedre balance, mere samarbejde. Herligt. Vi er glade. Jeg har endda lært at stå op på hesten fra en bænk. Det synes jeg i starten var noget fis. Men det spiller…

– Vibe & Sindri

 

Jeg fornemmede lynhurtigt, at Julie er meget dygtigt. Jeg fik lyst til at høre på hendes teori og formåede at sætte det i spil. Hun kunne have fået mig til at udføre hvilken som helst øvelse, fordi jeg helt igennem stolede på hende og ikke var i tvivl om, at hun vidste hvad hun lavede. Jeg glemte tiden og glemte også, at der var tilskuere på. Jeg blev så fokuseret på, at få alt med og lære mest muligt! Julie udstrålede, at det ikke handler om hest eller rytter, men om samspillet. Det er så vigtig et budskab, at jeg vil minde mig selv om det hver gang jeg bliver i tvivl om min formåen.

– Laila & Gæfa