Undervisning

Det primære fokus for min undervisning er at skabe harmoniske og glade ekvipager, der har et solidt fundament til at opnå deres drømme. Drømme og mål er vigtige – de er vores motivation. Hvadenten dine drømme indebærer en god skovtur på din islænder eller et dressurstævne på en glad og samarbejdsvillig hest kan jeg hjælpe dig.

Det jeg kan hjælpe dig med er at …

… få en glad og samarbejdsvillig hest, der kommer dig i møde på folden

… arbejde med din opstilling og indvirkning, så ridningen bliver let og flydende

… skabe en sund og stærk ridehest, der bruger sin krop mest hensigtsmæssigt så den kan bevæge sig afspændt og elegant

… skabe et positivt og sikkert træningsmiljø for dig og din hest

… løse adfærdsproblemer i generel håndtering, f.eks. truende adfærd, trailerlæsning og øvrige problemer både fra jorden og fra ryggen

Et vigtigt element i undervisningen er dialogen, der skal hjælpe dig til at få større selvindsigt og efterfølgende udvikling med din hest. Du bliver gennem lektionerne uddannet til at løse problemer selvstændigt og vi vil sammen arbejde frem imod dine mål. Vi arbejder sammen om at skabe en “værktøjskasse”, med øvelser og teknikker, der gør dig i stand til at træne din hest på bedste vis – også derhjemme udenfor undervisningen. Du vil blive bevidst om din egen krop og hvordan du indvirker korrekt på hesten, så jeres samarbejde bliver let og flydende.

Vigtige nøgleord i træningen af hesten er positiv og negativ forstærkning, afspændthed, softness, tid og timing.

Jeg uddanner ryttere i at træne deres heste. Derfor skal du som rytter være indstillet på at udvikle dig selv først og fremmest. Jeg forventer at du selv tager ansvar for træningen og arbejder målrettet – også imellem lektionerne. Til gengæld lover jeg dig at være nærverende og guide dig så du når dine mål.

Centreret Ridning

Gennem teknikker fra centreret ridning kan der opnås et harmonisk samarbejde med hesten. Lektionen kan, hvis du ønsker det, have fokus på din opstilling og indvirkning på hesten.

I centreret ridning bruges meget det såkaldte “bodywork”, som består både af fysisk berøring og mentale billeder til at afspænde kroppen, finde sit center og indre styrke. Afspændingen foregår med blide teknikker og til tider også fra jorden af.

Derudover vil centreret ridning hjælpe dig med at mærke hestens krop og balancere dig selv og hesten så i kommer et skridt tættere på samling.