Rideundervisning, kurser & foredrag

Hop direkte til:

Omdrejningspunktet for undervisningen er at skabe en sund bevægelse hos hest og rytter. Samspillet er altafgørende og derfor går jeg ikke på kompromis med hestens glæde ved arbejdet.

Noget af det vigtigste i hestetræning er at være grundig og det starter helt med grundridningen. Nogen vil også kalde det for dressur – og for mig er al træning, der gør hesten stærkere, smidigere og smukkere en form for dressur. Når det grundlæggende er på plads kommer alt andet så meget lettere. Og hvis noget begynder at gå galt, er det som regel fordi hest eller rytter har brug for at få genopfrisket noget af grundridningen.

Hesten skal have en god forståelse for signalerne og rytteren skal lære at ride med adskilte signaler og bruge lige netop den mængde pres, der forstyrrer mindst muligt og som stadig giver hesten besked om, hvad den skal. Samtidigt skal rytteren øve sin indføling og reaktionshastighed så hesten bedre kan hjælpes i en god balance og dens krop, over tid, kan udvikle sig smukkere og stærkere med fylde i overlinjen. Hesten skal være selvgående og i selvbalance, så rytteren kan ride med en let og fin kontakt på biddet.

Grundridningen fører til en stabil og glad ridehest, der kan håndteres i de fleste situationer og som kan fortsætte sin ridekarriere op i en høj alder. Når det grundlæggende er på plads kan man bevæge sig ud i mere avancerede dressurøvelser, ved hele tiden at bygge oven på det, hesten i forvejen kan. Så vil det for hest og rytter blive en “leg” langsomt at udforske nye øvelser og bevægelser.

Opstår der konflikter ved indlæring af nye øvelser, så er det bedst at stoppe op og overveje om der er en anden måde at lære hesten det på. Det kan fx være når hesten skal lære at changere eller en ny sidebevægelse. Ved at ændre de indledende øvelser og trænings-setuppet kan vi i undervisningen som regel gøre det nemmere for hesten at løse opgaven, såfremt dens grundridning er på plads og rytteren har en god fornemmelse for hesten.

Derfor er grundridning alfa og omega for både hest og rytter, og igennem dressuren får man virkeligt testet om ens grundridning holder vand. Og det mest fantastiske af det hele er at man får skabt nogle smukke og stærke heste med en fyldig overlinje.

Mange heste har fysiske udfordringer, nogle værre end andre. Det kan være at hesten har haft nogle skader, har været halt, har tydelige skævheder eller andre tydelige fysiske hindringer. Men det kan også være at den har svært ved at stille sig til den ene side, er muskelfattig, slår benene sammen og smeder, er tung på biddet, utaktet, skæv i krydset eller noget helt andet. Mange af disse ting kan rettes op på igennem træning, ofte i samarbejde med en behandler.

Hesten kan hjælpes igennem korrekt ridning og derudover er der utroligt mange muligheder for at træne hesten op igen fra jorden, hvis det er hestens behov.

Helhedstræning af hestens krop indebærer ikke kun ridning, men også arbejde fra jorden med blandt andet longeringbommeløsspringningjordarbejde med balanceforskydninger og sidebevægelserstrækøvelser (“gulerodsøvelser”), refleksøvelser og øvrige smidiggørende, stabiliserende og styrkende øvelser efter behov.

Undervisning

Jeg tilbyder enelektioner samt guidede gruppelektioner. I enelektionerne er der fokus på dig og din hests udfordringer og udvikling og vi har en tæt dialog hele vejen igennem undervisningen. Der er rig mulighed for spørgsmål og mine øjne er på dig igennem hele lektionen.

Gruppelektionerne er guidede lektioner, hvor jeg underviser ud fra et emne, som vi har aftalt på forhånd, og i bliver sammen guidet igennem en række øvelser, som jeg har forberedt på forhånd. Der vil altid være individuelle korrektioner og øje for den enkelte hest og rytter. Undervisningen bærer meget præg af at være et åbent forum, med plads til spørgsmål, og en del af lektionen vil indebære fælles teori ud fra de undringer, i som deltagere måtte få. Det er en fordel hvis deltagerne er på nogenlunde samme niveau, da undervisningen altid vil forsøge at rumme alle de deltagende.

Jeg underviser primært hjemme på min 20×60 bane, der er godt drænet. Jeg kører også ud og underviser i nærområdet hvis i kan samle 3 timers undervisning eller mere samme sted.

Første lektion med en ny ekvipage er altid á 60 minutters varighed medmindre vi specifikt har aftalt andet.

Priser for undervisning på Glade Ekvipagers ridebane er:

Jeg giver 10% rabat på lektioner før kl.17. Alle priserne er inkl. moms.

30 minutter: 250,- kr; med 10% rabat er det kun 225,- kr.
45 minutter: 325,- kr; med 10% rabat er det kun 292,5 kr.
60 minutter: 400,- kr; med 10% rabat er det kun 360,- kr.

Guidede lektion for 2-6 ryttere á 60 minutter: 500,- kr;  med 10% rabat er det kun 450,- kr.

Der er mulighed for betaling via Mobile Pay til 26686 eller via bankoverførsel for faste elever.

Priser for udkørende undervisning er:

Jeg kører i området omkring Aarhus, du kan se de cirka zoner på billedet herunder:

For at modtage information om de datoer, jeg kører ud, skal du melde dig til mit nyhedsbrev (https://www.julieherold.net/page/95791) eller holde øje med min Facebook-side.

Jeg giver 10% rabat på lektioner før kl.17. Alle priserne er inkl. moms.

30 minutter: 350,- kr; med 10% rabat er det kun 315,- kr.
45 minutter: 425,- kr; med 10% rabat er det kun 382,50 kr.
60 minutter: 500,- kr; med 10% rabat er det kun 450,- kr.

Guidede lektion for 2-6 ryttere á 60 minutter: 600,- kr;  med 10% rabat er det kun 540,- kr.

Der er mulighed for betaling via Mobile Pay til 26686 eller via bankoverførsel for faste elever.

Kurser

Kurser kan være enten 1- eller 2-dags. Vi finder i fællesskab ud af hvordan rammerne for kurset skal være. Der vil typisk være en del med teori – enten i én portion den første dag eller lidt i begyndelsen af hver dag. Og så vil der være en del med enelektioner.

Vi vil altid sætte tid af efter hver lektion til at tilskuere kan stille spørgsmål vedrørende den aktuelle lektion.

Kontakt mig via mail: info@julieherold.dk for at arrangere et kursus i din stald/klub.

Hvis du ønsker at tilmelde dig et af de arrangerede kurser kan du kigge under kalenderen for at se hvornår og hvor der arrangeres et.

Foredrag og workshops

Ud over undervisning og kurser kan jeg også bookes til foredrag og workshops uden hest. Det er kun jeres fantasi, der sætter grænser.

Kontakt mig på mail info@julieherold.dk for et uforpligtende tilbud og en snak om mulighederne eller se nogle faste tilbud herunder:

Hvis du ønsker at tilmelde dig et af de arrangerede foredrag eller workshops kan du kigge under kalenderen for at se hvornår og hvor der arrangeres et.